Bulan Kecantikan : Promosi Vitamin C dan E

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Hai3..kembali bersiaran pada hari ini. Terkejut jah bila tau Promosi Berganda masih berterusan. Cuma bulan ni promosi yang lebih khusus jika diambil bersama iaitu promosi kecantikan dari dalaman iaitu gabungan Vitamin C dan E.

Keduanya bersifat antioksidan yang tinggi untuk menentang radikal bebas yang berkeliaran disekeliling kita. Jangan lupa dapatkannya jika berhasrat untuk mengecutkan jerawat, menghilangkan parut serta kulit yang lebih licin berseri. Sangat jimat sebab Vitamin C untuk kegunaan 6 bulan manakala Vitamin E untuk 4bulan. Sebulan xsampai RM50 pun tau. Berbaloi2..



Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop! 
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran. 

Mengatasi Masalah Ketika Hamil dan Berpantang

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Trimester ke2 dan ke3 kehamilan antara fasa terpenting kerana perkembangan tubuh, mata, otak dan deria bayi semakin berkembang menjelang kelahiran. Pastikan ibu dan bayi mendapat nutrisi secukupnya supaya emosi lebih stabil, tekanan darah dan hb normal serta badan lebih cergas. Berikut adalah keperluan tambahan untuk ibu hamil:

- ESP : Mengurangkan alahan, membentuk sel darah merah, kulit ibu dan bayi lebih bersih
- B Complex : Menstabilkan emosi ibu yang cepat keletihan kerana kandungan semakin membesar serta hampir diambang kelahiran.
- Vitalea : Multivitamin unggul yang membantu mengeka bacaan hb diparas normal.
- Vitamin C : Memastikan ibu sihat dan sistem imun lebih baik
- Omega Guard : Membantu perkembangan mata, deria dan otak janin agar lebih cerdas.
- Ostematrix : Mengelak kaki kejang, gusi berdarah, melancarkan pelawasan serta mempercepat bukaan pintu rahim semasa kelahiran.



Jangan risau kerana suplemen sepanjang kehamilan juga sesuai diamalkan semasa berpantang. Hanya perlukan penambahan Zinc untuk membantu mempercepat proses penyembuhan luka dan Alfalfa untuk menggalakkan pengeluaran susu. Bijak dan jimat kan? =)


Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran.

Kurus Meningkatkan Keyakinan Diri

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Nak tanya kat sini siapa rasa seronok bila dapat nama panggilan "MONTEL, CHUBBY, DEBAB"? Rasanya xpayahlah saya senaraikan lagi yang kurang sedap pada pendengaran kan. Sakit pulak hati kita yang membacanya. Eh, kita pulak yang emosi lebih, hihi.

Kebanyakan dari kita yang mengalami masalah berat badan kesnya lebih kurang kat bawah ni:
- Nak diet tapi selera makan membuak2?
- Da kawal makan tapi masih tiada perubahan?
- Tiada masa untuk melakukan senaman

Jangan pandang ringan jika anda mengalami KEMURUNGAN dan RENDAH DIRI ye. Jika tidak dikawal boleh menyumbang kepada pakej OBESITI, SAKIT JANTUNG, DIABETIS, KOLESTROL DAN DARAH TINGGI kesan dari OBESITI tau.

Jangan pendam sendirian, saya sudi membantu. Dalam usaha diet, anda seharusnya bijak memilih makanan yang rendah kalori untuk memastikan usaha anda membuahkan hasil.

Set Diet / Kurus / Turunkan Berat Shaklee senang2 boleh turun 5-10kg sebulan jika anda mengikut bimbingan dan tunjuk ajar yang diberikan.
>> Cinch Shake- bancuh utk rasa kenyang lebih lama sehingga boleh menggantikan hidangan utama
>> Cinch Tea - membantu meningkatkan metabolisma. Sekali minum peluh menitik2 walaupun buat kerja rumah je tau.
>> Omega - cairkan lemak tepu yang dah bertahun-tahun bertapa kat badan
>> Lecithin - elak lemak dari makanan yang diambil lekat pada tubuh

>> Alfalfa - menyingkirkan toksin dan melawaskan pencernaan

Bulan ni ada promosi untuk Omega Guard,  semestinya anda mendapat potongan harga eksklusif untuk set ini ye. Hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop! 
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran. 

Mini Lucky Draw Blog XDrama Queen

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Hai3..hari ni meh la kita support lagi sorang rakan blogger kita Cik Ayuni ye. Sambil2 tu mehla kita merapatkan lagi ukhwah sesama kita. Untung sabut timbul, untung batu tenggelam, ye x? Nak memeriahkan majlis meh ramai2 klik banner bawah ni eh.


Promosi Berganda November 2014: Omega Guard

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Maaf lambat cik pah update promosi bulan ni ye. Line modem tak mengizinkan kerana berlaku ribut kat kampung hari tu. Dah nak online pun lama sungguh lak loadingnye. Tengok, ke laut dah citenye. Mentang2 lah Omega Guard ni " Minyak Ikan Terbaik" u ollz.

Target pengguna Omega Guard adalah:
- Ibu hamil trimester 2 & 3
- Pesakit darah tinggi
- Diet atau kurangkan berat badan
- Menguatkan memori dan mengaktifkan minda
- Kanak2 asma
- Pesakit jantung dan kolestrol

Dengan setiap pembelian 6botol anda layak menerima 1 botol "PERCUMA" bernilai RM136!
Wow, menarik kan? Selain tu anda turut layak mendapat KEAHLIAN PERCUMA bernilai RM65 dan CASHBACK bernilai RM3+. Cik pah yang menulis ni pun cair tengok godaan promosi ni.




Dan tanpa ku sangka, tiada ku duga rupanya Shaklee buat lagi 1 promosi, beli 2botol dapat potongan harga 5% u ollz dgn syarat anda telah mendaftar sebagai ahli.


Tak mau nangis2, kalau rasa tak nak beli 1 set nak beli asing2 pun boleh. Roger je, pasti harga promosi yang diberi tau.

Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran. 

Penjagaan Rambut Dan Kulit Kepala

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Keunikan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif yang telah terbukti berkesan untuk mengurangkan keguguran rambut semasa disikat. Ia juga melebatkan dan menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.


Lightweight Conditioner

Kod Produk:31643 (296ml)
  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menyebabkannya terlalu melekit
  • Mengembalikan elemen struktur agar rambut tampak lebat, berkilat dan sihat
  • Menghilangkan kesan statik agar rambut lebih mudah digayakan dan diuruskan

Long Lasting Finishing Spray

Kod Produk:31697 (237ml)
  • "Medium hold" atau “ketahanan sederhana” mengekalkan pilihan gaya rambut
  • Memberikan perlindungan UV
  • Merapikan rambut yang kusut, kering dan sukar diurus.



Purifying Shampoo

Kod Produk:31691 (237ml)
  • Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk penggayaan rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran yang lain
  • Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semula jadi serta tidak melunturkan warna rambut
  • Ideal untuk mengawal penghasilan minyak pada kulit kepala − rambut juga tidak berkelemumur.

Replenishing Conditioner

Kod Produk:31644 (237ml)
  • Pelembap yang pekat untuk memastikan agar rambut sentiasa berkilat dan halus selembut sutera
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan khasiat protein dan humektan asli


Revitalizing Shampoo

Kod Produk:31690 (296ml)
  • Humektan berperanan melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih berpaten, dengan mekanisme tindakan yang lembut
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa menjadikannya terlalu lembap atau kering

Nourishing Scalp Treatment

Kod Produk:31642 (59ml)
Produk teras dalam Sistem Penjagaan Rambut Pro Santé adalah Nourishing Scalp Treatment yang padat dengan formula eksklusif Scalp Health Complex kami.
Nourishing Scalp Treatment menangani punca masalah rambut dengan rumusan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan pengaliran darah, melindungi daripada kesan negatif faktor persekitaran serta membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
  • Vitamin antioksida iaitu A dan E serta Koenzim Q10 melindungi rambut daripada kerosakan akibat radikal bebas dan tekanan persekitaran
  • Bertindak lembut untuk menghasilkan persekitaran yang optimum bagi pertumbuhan rambut
  • Formula tanpa bilas memudahkan penggunaan, malah rambut boleh digayakan mengikut cita rasa anda tanpa mengambil masa yang terlalu lama
  • Tidak menyebabkan rambut melekit atau berminyak
Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

DTX Complex Penting untuk Kesihatan Hati

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Shaklee DTX Complex mengandungi satu campuran proprietari ekstrak daripada gabungan ekstrak biji benih pokok susu tisel, schizandra, ekstrak dendalion, cendawan reishi, kunyit dan articok.
• Digunakan secara tradisional untuk tonik hati.


*Tiada perasa tiruan, pemanis, warna-warna, atau bahan pengawet tambahan.
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Kod Produk 10330 (90 kaplet)

Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

Pelembut Pakaian

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Melembutkan Pakaian

Kod Produk:00307 (946ml)

Pekatan pelembut fabrik yang berbau harum ini berkesan mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, berbanding produk lain yang anda sedang gunakan. Malah, rumusan berkepekatan tinggi ini amat menjimatkan dan membolehkan anda merasai perbezaannya dengan sekali sentuhan.
  • Berkepekatan tinggi: 32 auns mampu melembutkan 64 cucian
  • Melembutkan, mengurangkan kedut dan mengawal kesan statik secara semula jadi
  • Botol kecil mudah dibawa, dituang dan disimpan
Keunikan Shaklee
Selamat
  • Tidak toksik
  • Tiada gas beracun
  • Tiada bahan kimia berbahaya
  • Tanpa pewangi
  • Lembut pada tangan anda
  • pH seimbang
  • Tanpa klorin
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. Ultra-pekat: 16 oz. Boleh dicairkan menjadi 48 gelen
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan asal
  • Basic H (hanya gunakan separuhsahaja)
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
  • Mudah biorosot
  • Tanpa fosfat
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Petua Berguna
  • Gunakan cecair Soft Fabric untuk cucian dengan mesin basuh. Ia membantu mengelakkan pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan akibat kesan statik, malah pakaian keluarga anda terasa lebih lembutberbanding sebelumnya.
  • Perbandingan prestasi ini dijalankan pada 20 Jun 2006, dan keputusannya sah hanya untuk produk tertentu yang dipasarkan ketika itu. Semua tanda dagangan adalah hak proprietari pemilik masing-masing.
Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop! 

'Segmen Blog Review 48 Jam #1'

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

http://wani-siulatbuku.blogspot.com/2014/10/segmen-blog-review-48-jam-1.html
Segmen Blog Review 48 Jam #1

Hai semua!Jemput join segmen simple ini.Syarat mudah je. :)

Syarat Penyertaan Giveaway.

1.Follow blog Wani.
2.Buat entri bertajuk 'Segmen Blog Review 48 Jam #1'.
3.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.

Copy Coding Entri Yang Disediakan:
4.Tinggalkan URL entri anda dalam ruangan komen entri ini.
5.Segmen ini berlangsung dari 23/10/2014 (9:00 a.m) hingga 25/10/2014 (9:00 p.m).

Berapa bilangan pemenang?Wani akan review blog semua peserta jadi kesemua peserta menang! =D Jadi,apa tunggu lagi,jomlah join! :D




Omega Guard Mengurangkan Radang dan Menggalak Fungsi Otak, Saraf dan Mata


Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t


Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan  Asid Eikosapentanoik (EPA) merupakan asid lemak 3 yang ditemui dalam ikan laut dalam. DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.





Shaklee OmegaGuardTM merupakan makanan tambahan yang mengandungi minyak ikan.  Satu hidangan OmegaGuardTMmenyediakan 1000mg asid lemak omega 3  termasuk DHA dan EPA. 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.




Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

CoQHealth Plus Melancarkan Peredaran Darah

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

CoQHealth™ Plus mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.




CoQ10 telah ditunjukkan dapat:
• Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung
• Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap 
  pengoksidaan LDL
• Meningkatkan peredaran darah
• Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di 
  dalam darah


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, 
   mengubati, atau mencegah sebarang penyakit.




Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

Sustained Release Vita-C PlusTM 500 mg

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t


Sumber Vitamin C Semulajadi yang Disalurkan Jam demi Jam

Tubuh kita sering kehilangan vitamin C semasa melakukan aktiviti harian.  Vita C dengan pelepasan berperingkat dapat membantu dalam menyalurkan vitamin C berterusan. Vita-C 500mg yang semulajadi ini membantu menyediakan vitamin C yang diperlukan tubuh.  Ia juga membantu dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat serta keseluruhan kesihatan tubuh badan.




*Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran


Segmen Pencarian Bloglist November Truly Love

Bismillahirrahmanirrahim..
Assalamualaikum w.b.t

Tujuan segmen ini diadakan adalah untuk mencari 15 blog yang akan menjadi penyeri di sidebar blog ini.. 

Syarat-syarat penyertaan:
  1. Follow blog Truly Love;
  2. Add To Circle Google Plus +Maria Firdz ;
  3. Buat entry bertajuk Segmen Pencarian Bloglist Oktober Truly Love
  4. Copy coding yang disediakan dan pastekan di ruangan HTML entry dan Publish!
  5. Tinggalkan URL entry penyertaan di ruangan komen entry ini.
  6. Penyertaan terbuka untuk semua blogger.
  7. 15 Blog akan dipilih menggunakan Random.org. dan akan dimasukkan dalam senarai bloglist di Sidebar Blog Truly Love.
  8. Lain-lain penyertaan yang tidak terpilih akan dimasukkan ke dalam Maria Firdz Bloglist.
  9. Tarikh Penyertaan : 21 Oktober 2014 hingga 31 Oktober 2014 (11.59PM)
Jom, sama-sama memeriahkan segmen ringkas ini.. 

Misi Turunkan Berat Badan Selepas Bersalin

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah 13feb yang lepas saya telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki yang sihat dan sempurna sifat. Semoga menjadi anak yang soleh dan menjadi sebahagian saham mama dan ayah untuk hari akhirat kelak.


8 bulan da baby ye..


Di sebalik berita gembira ini, terdapat kesan akibat senangnya hati apabila disebut maka wujudlah makanan tersebut semasa mengandung, (bunyi cam mintak dari ajaib pun ada kan =p) maka kesannya bolehlah dinilai selepas anda bersalin ye. Almaklumlah, kita mengamalkan konsep rezeki anak jangan ditolak. Peningkatan kegembiraan adalah 13kg, manakala penurunan jarum timbang hanya 9kg..oh, tidak!!!..

Perkembangan ini hendaklah dikawal sebaiknya. Tapi, pilihan yang diambil hendaklah selamat, berkesan dan semulajadi. Saya mengambil keputusan untuk memilih esp + alfalfa + lecithin sebagai pemangkin dalam usaha menurunkan berat badan. Sebagai seorang penggemar tegar nasi, adalah agak mustahil untuk saya mengelakkannya. Jadi, saya menggunakan strategi bersarapan dan makan malam hanya dengan sesudu esp.  Manakala nasi hanya dinikmati pada waktu makan tengahari sahaja..sobbbs..bye nasi..




Walaupun hanya secawan esp, nafsu makan yang buas bak pak belang kebulur tu telah berjaya dikawal kerana ianya mampu untuk menampung keperluan perut dan badan sehingga waktu tengahari. Manakala jika makan malam, kadangkala saya masih merasa tidak kenyang dan masih mencari kudapan. Tidak lagi sejak saya mengamalkan esp pada waktu makan malam. Bangun pagi juga terasa lebih ceria.





Pengambilan alfalfa membantu menyingkirkan toksin dan membantu proses penghadaman. Manakala lecithin pula berfungsi untuk menyingkirkan, memecah dan membakar lemak-lemak tepu dalam badan dan pemakanan seharian. Set ni selamat ye untuk ibu menyusu. Tak mengganggu proses penyusuan sama ada susu berkurangan jika teknik yang betul dilakukan. 

Selepas sebulan, kerjasama dari timbang digital di klinik menunjukkan penurunan berat sebanyak 3kg. Biar lambat asal selamat. Ni yang lagi semangat nak teruskan. Untung-untung boleh cecah berat masa sekolah menengah dulu ke, hihi. Jangan lupa juga untuk melakukan senaman untuk menghasilkan bentuk tubuh yang lebih pejal.


Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

Garlic Shaklee Melegakan Batuk, Selsema dan Melancarkan Peredaran Darah

Bismillahirrohmanirrohim..
Assalamualaikum w.b.t

Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. 


Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih.  
* Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegahsebarang penyakit.

Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

Penjagaan Kulit Wajah Bermasalah

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t
Balancing Moisturizer
Formula Bebas Minyak untuk Menyihatkan danMenghidratkan Kulit
Kod Produk:32537 (59ml)
Formula ringan, bebas minyak dan tidak melekit berupaya mengawal rembesan sebum serta membelai kulit dengan mengimbangkan lembapan agar kulit terasa segar, licin dan berseri sepanjang hari tanpa kilauan

  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan lipid
  • Hipoalergenik
Eye Treatment
Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara
Kod Produk:32540 (14ml)
Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.
  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
  • lembut di sekitar mata
  • Sempurna untuk bahagian leher dan bibir
Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh

Hydrating Cleansing Lotion
Kod Produk:32543 (177ml)
Emulsi berkrim bertindak lembut untuk menanggalkan kotoran, bahan cemar dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semula jadi kulit.
  • Kaya dengan kandungan emolien serta penambahan Vitamin E agar kulit sentiasa halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik
Hydrating Moisturizer
Meningkatkan Tahap Lembapan Kulit Sehingga 24 Jam
Kod Produk:32544 (48g)
Krim yang kaya dengan pelembap, tanpa minyak dan tidak melekit ini bertindak pantas untuk menghidratkan kulit serta menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit.
  • Terbukti secara klinikal
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik
Hydrating Toner
Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Menjejaskan Kulit
Kod Produk:32505 (177ml)
Hydrating Toner membersihkan dan melegakan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semula jadi kulit, membersihkan dan melembutkan kulit dengan ekstrak witch hazel dan kamomil
Purifying Toner
Formula Tiga Tindakan Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Kod Produk:32504 (177ml)
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan menghaluskan kulit dengan ekstraklikoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan saiz liang-liang kulit
  • Membantu mengawal kilauan minyak
  • Hipoalergenik
Purifying Cleansing Gel
Kod Produk:32554 (177ml)
Gel berbusa bertindak lembut untuk menyingkirkan bahan cemar, mekap dan minyak berlebihan daripada kulit anda.
  • Bahan-bahan khas serta penambahan Vitamin E menyegarkan dan melembutkan kulit
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

Anak Lebih Bijak dan Berselera Dengan Mealshake

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t


Sebagai ibu anda tentu sibuk memerhati perkembangan si manja kan. Bila terdapat simptom-simptom yang luar dari kebiasaan, memang sepatutnya kita risau terutama anak-anak yang sedang membesar. Takut tak cukup khasiat dan nutrien yang akan mengakibatkan antibodi anak-anak kurang kuat. Meal Shake atasi masalah kesihatan kanak-kanak yang mengalami masalah berikut:


  • Anak yang tidak berselera makan: boleh menaikkan selera makan selain rasa vanillanya yang sedap
  • Anak yang kerap jatuh sakit: 19 nutrisi penting memastikan kesihatan anak bertambah baik selain membantu meningkatkan sistem imun
  • Anak yang kurang berat badan: mengandungi protein, vitamin dan mineral yang lengkap selain jumlah kalori yang sesuai untuk anak-anak

  • Anak yang berpuasa: membekalkan tenaga dalam bentuk protein yang lebih lambat dihadamkan berbanding karbohidrat, maka tenaga dibebaskan perlahan-lahan untuk satu tempoh
  • Anak yang kerap sembelit: mengandungi serat yang membantu proses penghadaman dan penyahtinjaan.

  • Anak aktif: sebagai snek atau kudapan bagi anak yang aktif. Mudah dan cepat disediakan selain membekalkan tenaga berterusan.
  • Anak obesiti: memberi rasa kenyang lebih lama dengan kalori sederhana untuk mengelakkan anak-anak kerap makan

  • Anak kurang fokus: membantu anak-anak lebih fokus dalam proses pembelajaran dan lebih prihatin pada aktiviti yang dilakukan.

Untuk pengetahuan bersama, Mealshake sesuai diamalkan untuk kanak-kanak bermula seawal 1 tahun ye. 6 bulan pertama hendaklah diberi susu ibu sahaja, manakala makanan pejal boleh diberi selepas 6 bulan. Jika anak-anak kurang berselera, ibu-ibu hendaklah bijak mempelbagaikan resepi agar kelihatan menarik selera untuk anak-anak merasa. 


Hubungi saya untuk tempahan, cara bancuhan dan waktu pengambilan yang betul. Sempena pomosi anda mendapat 1 tin percuma bernilai rm114 dengan pembelian 3 tin. Sangat berbaloi. Sambil membeli sambil menderma kepada badan kebajikan kanak-kanak seluruh negara. 

Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

Herbal Blend

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream
Kod Produk:39078 (113g)

RM27.50SM / RM28.75SS
  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki
  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit
  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary
Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran

Penanggal Kotoran Degil

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t
Formula Semula Jadi untuk Pakaian yang Lebih Bersih
Kod Produk:00159 (2.49kg)
Anda dapat bayangkan keseronokan apabila hasil cucian bersih dan berbau harum? Rasai kepuasan yang lebih mendalam dengan pencuci fabrik Fresh Laundry. Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi. Ini bermakna, anda boleh menghidu keharuman pakaian yang dicuci sambil terus menghirup udara yang segar dan nyaman.

Tahukah Anda?
Kebanyakan serbuk pencuci pakaian mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit - punca lazim berlakunya tindak balas alahan. Triethanolaminedodecylbenzenesulfonate merupakan salah satu bahan perengsa tersebut, dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA dan DOT.
Sentuhan dengan bahan ini boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam.
Fresh Laundry Concentrate Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain.

Keunikan Shaklee
Selamat
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tiada bahan kimia berbahaya
Berkesan
  • Berkepekatan tinggi
  • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri
Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop!
Cod area bkt kapar, meru, setia alam, aman perdana, puncak alam, kapar, klang dan kawasan berhampiran