Krisis Pemulihan Kesan Pengambilan Suplemen

Bismillahirrahmanirrohim
Assalamualaikum w.b.t

Mungkin ada sesetengah individu yg mengalami tindakbalas yg mengejutkan selepas pengambilan suplemen seperti mata gatal, sakit tekak, jerawat berleluasa, kebas atau sakit kepala dimana gejala2 ini tidak pernah dialami sebelum pengambilan suplemen.

Anda jangan terkejut kemudian menghentikan pengambilan suplemen kerana risau kesan yg kelihatan negatif ini. Tempoh masa masalah ini akan berterusan mungkin sehingga 2 minggu bergantung pd individu. Ini dipanggil "krisis pemulihan" dimana tubuh sedang melalui proses detoksifikasi dan menyeimbangkan kembali nutrien dan khasiat yg diperlukan oleh badan.

Tujuan utama pengambilan suplemen membantu mempertingkat sistem imun, kebolehan detoksifikasi dan pengawalan organ. Simptom mungkin berbeza mengikut juga permasalahan yg dihadapi. Dalam jangkamasa krisis, pengambilan makanan seimbang, lebihkan sayur dan buah serta minum sekurang-kurangnya 2 liter air sehari dan rehat secukupnya amat diperlukan. Fahami bahawa badan anda sedang bekerja utk menghasilkan tubuh yg lebih sihat serta berfikiran positif amat membantu melalui proses ini. Selamat berjaya!


Yunez Izzati
0126720464
SID tip top & meletop! 0 comments:Catat Ulasan